Odd

Dagens inlägg är tillägnat min sambo i Linköping. Hans namn är Martin, men lägg märke till att detta är enda gången under inlägget som jag nyttjar hans förnamn, för i folkmun kallas han Odd. Faktum är att smeknamnet Odd är lika starkt relaterat till honom som Svennis är till Sven-Göran Eriksson.

Odd kommer ursprungligen från Nusnäs, en minimal by utanför Mora, men som faktiskt förfogar över en dalahästfabrik (där självklart alla i Nusnäs jobbar). Ett elakt rykte säger att inaveln är nästan lika hög där som i städer som Mjölby och Nässjö, men detta tänker jag inte spekulera i. En sak som dock är säker är att invånarantalet i Nusnäs sjönk med bortåt 50% när Odd flyttade hit.

Odd är en speciell kille på många sätt och vis, främst utmärker han sig med väldigt märkliga ord- och uttrycksval. Man kan dra slutsatsen att svenska språket aldrig slog igenom i Nusnäs. Ett urplock av Odds språkförråd:

* Bekymra sig i. "Man bryr sig om någon, fast ännu mer på nåt sätt"

* Får lov att göra. "När man är tvungen att göra något"

* Bråka. Används till allt, oavsett sammanhang.

* Tvådjedelar. Odds översättning av "halva".

Odd är även pokernarkoman, nu när hans dator är trasig är han helt förtvivlad och ikväll blev abstinensen för hög och han trotsade väder och vind och cyklade till skolan för att äntligen (efter en hel vecka) få spela poker igen.

När man bor med Odd får man ett stort ansvar på sina axlar. Odd ska ha mat 3 gånger om dagen, och han behöver helt enkelt någon som tar hand om honom. Man kan påstå att han är som en son till mig. Att hälsa på andra människor och andra självklarheter är av allt att dömma inget som man gjorde i Nusnäs, så pappa Kongo har fått lära Odd både det ena och det andra.

****

Hoppas ni fick en bra bild av den legendariske Odd!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0