Tappad tro på mänskligheten

Dåligt uppdaterat på sistone, lumpen tar mycket tid men nu är kamelen tillbaka i strålkastarljuset! 10 dagar har gått sedan jag lämnade trygga Tranås och det har hunnit hända en hel del bloggrelaterade saker sen dess. Håll till godo!

* Det började på tåget, jag och min vapenbroder Stenman (norrlandsriddaren) hade inte platsbokningar på tåget så vi slog oss ner i Bistron, drog fram laptopen och började kolla på Entourage. Något som den omänskligt sura, bittra och fula tågvärdinnan (50 år och oskuld) inte tyckte var okej, och givetvis tog satmaran tillfället i akt att få gnälla lite. Lite var egentligen bara förnamnet, hon blev totalt vansinnig och efter en stunds gnabbande la jag till slut ner laptopen i väskan. Men surfittan var inte färdig med att göra livet surt för hennes resenärer än, nej, först tvingade hon oss att flytta på vårt bagage för att sedan komma på att läsning var förbjuden i Bistron, då jag hade halat upp en Universitetskatalog. Med en tappad tro på mänskligheten stoppade jag uppgivet ner katalogen och tittade rakt fram (efter några hånfulla kommentarer, givetvis) och tänkte att äntligen så blir jag av med den smällfeta grisen. Men återigen, nej. Nu var vi tydligen tvungna att köpa något i bistron för att få vara kvar. Att hon efter 50 plågsamma och eländiga år fortfarande är oskuld är visserligen ett bevis på att hon för länge sen borde skjuta sig huvudet, men det betéende hon visade upp hör inte ens hemma på Animal Planet. 

* I helgen som gick fick vi indragen permis pga att vi skulle delta i en sömnig hemvärnstävling, där vi gjorde upp med ett hundratal lönnfeta hobbymilitärer i AK-skytte. Indragen permis kan jag ta, men den otroligt dryga och jobbiga hemvärnsman som gick tävlingen i vårt skjutlag, han kan ingen normal människa i världen klara av. Under de 5 timmar vi var ute och strosade i natten visade han upp ett enorm register i skryt, dryga kommentarer, korkade tips och en hel IKEA-katalog med fullkomligt ointressanta hemvärnshistorier. Hemvärdet är en "militär" organisation för gubbar med 40- och 50-årskris, som istället för spelar bowling eller boule, träffas ibland, pangar lite AK och känner sig jätteduktiga. Alla hans intresseklubbsbaserade hemvärnsminnen till trots, det absolut märkligaste var att han intalade sig själv att hemvärnet oftast var bättre än armén. Dessa 5 timmar med denna självgoda låtsasmilitär var de 5 värsta på väldigt länge.

* När jag satt i den legendariska kuren på Livgardet fick jag den fantastiska äran att träffa sveriges otrevligaste människa. Han heter Lars och är taxichaufför, förmodligen inte den där trevliga som skjutsade dig till Arlanda förra julen. Han började med att skälla ut uteposten för att han inte fick komma in på regementet, taxijobbet innebär med största säkerhet en väldigt låg intelligens och han trodde kanske att man bara kunde köra in, som på McDonald's-parkeringen där han möjligtvis hämtade sin förra kund. Är inte hans kund föranmäld eller liknade kommer man inte in! Han fortsatte sedan med att skälla ut mig och en till flinande kamrat (ja, vi flinade rätt bra) i kuren för att vi tog för lång tid på oss när vi kollade igenom alla pärmar, listor etc etc efter hans kunds namn. På bara ett par minuter lyckades han kläcka ur sig ett dussintal förolämpningar och syrliga kommentar, vilket i sig är starkt med tanke på att hans IQ sitter i förhuden. Ifall hans fru nyligen har dumpat honom för någon med ett mer anständig jobb än taxichaufför? Jag vet inte. Kanske.

***

Tror det fanns mer att skriva, men kommer inte på något på rak hand. 10 dagar till permis, och på måndag åker vi på vinterutbildning i Boden. Livet är hårt sa bonden, grymt sa tågvärdinnan. Puss och på återseende.

Tillägg: Ha överseende med eventuella stavfel osv, har levt på kaffe och cola i några dagar nu! Ser ni dock en särskrivning har ni ett frislag på valfri testikel.

RSS 2.0