Plutonens...

Det delas ut medaljer hit och dit här på Livgardet, snabbmarsch, styrka, orientering och det kommer med all säkerhet bli mer. Så därför tar nu SC Army tillfället i akt och publicerar sin egen lilla medaljutdelning, till den "bäste" inom varje genre här på plutonen. Håll till godo!

Plutonens...

...mysfarbror: 419 Andersson

Med en välprydd mustasch och ett alltid så vänligt leende och en total oförmåga att hetsa upp sig, inger han ett lugn och en "farfarskänsla" som ingen når upp till.

Bubblare: 428 Stenman

...MÖP (Miltärt överintresserad person): 437 "Dolph" Wennholm

Tar man med sig militärkängorna på en kryssning så är man sannerligen en värdig vinnare. Vågar man inte gå ut med sitt riktiga namn på Facebook gör inte det saken bättre.

Bubblare: 438 Westman, 403 Lundsgård och 458(?) Hermansson

...klant: 432(?) Johansson

Blandar vådaskott och vårdslös körning med andra mindre intelligenta aktioner, för att se det positiva i det hela: Han har ännu inte dödat någon.

Bubblare: Ehh, kanske jag själv då..

...mest motsträviga: 450 "Obstinat" Renström

Kommentarer överflödiga.

Bubblare: Knappast.

...fjäskare: 461(?) Harlin

Gör allt för uppmärksamhet och bekräftelse av befälen. Brun tunga?

Bubblare: 458(?) Hermansson

..."borde-tänka-före-han-talar": 447 Sarnes

Även här saknar kommentarer värde. Kort och gott; Sarnes borde välja sina ord med omtanke.

Bubblare: Hmm, ingen i närheten..

...ockrare: 410(?) Sällqvist

Svårt att förklara, men en riktigt stor ockrare är han!

Bubblare: På delad förstaplats, 408(?) Lind!

...björn: 402 Eriksson

En riktigt stor och gosig nallebjörn, som inte gör någon förnär!

Bubblare: 428 Stenman

...slashas: 450 Renström

Gör inte många knop i onödan, den gode Renström!

Bubblare: 429 Sjöqvist

...bästa självförtroende: 447 Sarnes

Anser sig dejta kvinnor som Jessica Alba, älskar sitt utseende (av någon anledning) och är i stort sett konung över hela världen.

Bubblare: 431(?) Kun

...mamma: 401 Nilsson

Till allas förtret...

Bubblare: 438 Westman

...festprisse: 462 Anneroth

Min kära stridsparskamrat super till det så fort tillfälle ges, tummen upp!

Bubblare: Hans radarpartner 461 Åhlgren

...spralliga kille: 411(?) Ripe

Har alltid jävulskap för sig och är svensk mästare i grimaser och onda påhitt!

Bubblare: 459 Uhlén

..."balls of steel": 441(?) Stockenhed

Chockade hela plutonen när han på utbildningsmiddagen på lilla mässen höll ett långt tal om hur jobbigt han hade det i början av värnplikten, att han ständigt var nära till tårar och varje kväll ringde sin kära mor. För sådant krävs det ordentligt med stake för att klara av, grymt mannen!

...sämsta humor: 459(?) Hermansson

Är nog ingen som någonsin kommer förstå hans försök till skämt. Fick humorn i ett flingpaket?

Bubblare: 401 Nilsson (Det är förståeligt, hon är ju lite äldre..)

...mystiska man: Adjutanten Lt Kindlund (tillhör ju inte plutonen egentligen, men han finns ju inom oss alla)

Om han är bra på kurragömma eller bara en bra ögontjänare är svårt att svara på, men han är i vilket fall som helst aldrig på sitt kontor när man behöver honom. "Adjuntanten är på K1". Jovisst...

Bubblare: 424 Algebäck

...stålman: 440(?) Iivonen

En riktig biff som inte bara ser läskig ut, han bor på gymmet!

Bubblare: 428 Stenman

...stekare: 433(?) Strand

Står skrivet "Stureplan" i pannan på honom. Ryckte in som en riktigt tydlig brat, men nu har det blivit lite bättre faktiskt.

...gullegris: 405(?) Barnekow

Plutonens lilla älskling, alltid med ett brett leende på läpparna och ENORMT söt när han sover. Outstanding!

Bubblare: 428 Stenman (Ja, igen)

...norrlänning: 428 Stenman

Kände att Stenman var värd en guldmedalj efter 4 andraplatser. Den gosiga lilla nallebjörnen Hampus är från Storuman, en by utan elekricitet, ca 800 mil ovanför civilationsgränsen i Sverige. En riktig norrlänning med allt vad det innebär, kör skoter, chillar järnet och, självklart, har Sveriges skönaste dialekt.

Bubblare: Blir svårt...

...äckel: 423 Morcillo

Han är inte bara ett äckel, han är mitt äckel!

Bubblare: 424 Algebäck

...knivman: 433 Persson

Stack påpassligt kniven i benet under första fältveckan, bra jobbat cool__jim! (Hans tuffa hotmailadress..)

Bubblare: 459 Uhlén

***

Hoppas galan var till er belåtenhet! Puss.





Diverse störningsmoment

God afton! Sitter i vakten och hade lite tid över att störa mig på saker, så varsågoda!

* Finns det något mer störade när man sitter i bilen och man hör dessa jävla reklammelodier på radio? Vem har inte fått blodtrycksfall till "När guld blir pengar - SMS-guld!"? Själv blir jag nästan vansinnig, skjut de ansvariga.

* När vi ändå är inne på radioreklam, riktigt vidrigt vad vissa reklamer är tillgjorda. Hörde en reklam om skidresa nyss som lät ungefär så här: "Älskling, låt oss skippa allt trassel med flyg och istället åka med blablabla-bussen som har underbar komfort, jättebra priser och har många andra föremåner, går både till alperna och svenska fjällen!" Usch, sliskigt är bara förnamnet.

* Har inget emot lumpen, trivs skitbra osv osv, men vårt nuvarande schema är en ordentlig bajsmacka. Ligger inne 12 dagar, ledig två dagar , sen 20 dagar i kronans tjänst(varav en veckas vinterutbildning i Boden), ledig tre dagar för att sedan åka till en svinkall övning i Nordnorge i 17 dagar. Usch och åter usch.

* Har, efter påtryckningar från Erik Göransson, börjat kolla lite på Friends. Helt okej serie (når självklart inte upp till How i met your mother och Scrubs, ajja), men fyfan vad jag hatar hippien i serien, Phoebe eller vad hon nu heter. Snacka om att dra ner betyget på hela serien, seriöst, hon är ju bara i vägen och för mycket.

* Om Idol-Erik blir framgångsrik inom musikbranschen är världen orättvis. Han är kass.

* Och nej, det är inte jag som driver Tranåsbloggen. Skulle jag vilja hacka på någon skulle jag självklart skriva det på SC Army, inte vara en anonym fjant som gömmer sig bakom ett IP-nummer. Någon kanske kan länka dit, vore kul att gå in och kolla vad han eller hon med dåligt självförtroende skriver för dynga. Tips på vem som driver bloggen? Tja, jag skulle gissa på Robin Guntell.

Puss


Kamelen på cykeltur

Angående notisen om Tranås Syrianska FC måste jag faktiskt svälja min stolthet och erkänna att jag inte har någon som helst aning om vad syrien och syrianer är för något. Hade någon sagt att det var en maträtt hade jag förmodligen trott på det. Suryoyo (en av alla anonyma tyckare på bloggen) såg direkt att jag var ute och cyklade och gav mig en rejäl lektion i historia/geografi/religion. Visserligen hade jag inte kunnat bry mig mindre, skrev mest inlägget för att jag var lite uttråkad och den enda sanningen bakom inlägget är att det har dokumenterats ett antal bråk när syrianska lag är i farten, men nu har jag i alla fall lärt mig något nytt! Och efter att ha tagit mig en titt på truppen, så utesluter jag inte interna bråk ändå... Men men, bra feedback, och lycka till i div 6 får jag väl säga!

***

Kommer inom en framtid komma ett inlägg om den albanska familj som totalförstörde vårt hus i Aneby, med bilder och annat på hur dessa djur har "levt" i vårt hus.

På återseende!

Duffy och andra plågor

Fick nyss ett sms av min gamla vapendragare Koffe (ni vet han som håller på Leksand och blir lika ledsen varje år), han hade nämligen hört på radion att alla tre programledarna utnämnde "Mercy" med Duffy som årtiondets låt. Frågor som "Är det radio för utvecklingsstörda?", "Är programledarna utvecklingsstörda?" och "Är världen faktiskt på väg mot sin undergång?" poppade genast upp i mitt huvud. "Mercy" är en historiskt dålig låt som är en 3 minuter lång, gnällig och outhärdlig öronplåga. Darin och Johan Palm i all ära, men inte ens dessa två tondöva fjortisar har lyckats med att göra en sådan usel låt, även om de många gånger har försökt.

***

Nu har även Tranås hakat på trenden. Trenden att blanda 318 olika nationaliteter, trycka in dem i ett fotbollslag och för enkelhetens skull kalla hela röran för Syrianska FC, trots att det förmodligen inte har så mycket att göra med staten Syrien att göra. Men eftersom det i stort sett finns ett Syrianska FC överallt, så var ju även Tranås tvungna att skapa ett dem med. Ingen högoddsare att det kommer bli kulturella (och kanske religiösa) tvister och kontroverser, jag skulle gissa på att det kommer gå åt helvete. Men tanken med ett korplag i Tranås är ju inte dum i alla fall, så länge det varar.

***

Visste ni förresten att Sveriges äckligaste människa (efter Johan Palm), som visserligen lyckligtvis inte bor i Sverige, Anna Anka, har en liten roll i Dum & Dummare?

***

Kul med folk som tar lumpen på så stort allvar, jag menar det är ju trots allt bara 11 månaders "pröva på krig", en kul erfarenhet där du träffar gott folk och skaffar roliga minnen. MÖP, militärt överintresserade personer, borde vakna upp ur sina bubblor.

***

Flottan och flygvapnet är inte lumpen, utan ett års navelpilleri. Vissa (inga namn nämnda) verkar tro att de är jätteviktiga för svensk säkerhet osv, vilket får oss normalintelligenta människor att skratta hånfullt.

***

Efter en månads jullov är det på måndag dags att tjäna kungen igen, och nu snackar vi inte mjukstart. Löpning 1 mil, snabbmarsch 2 mil och orientering - säkert 1-2 mil, och diverse andra fystester i 20 minusgrader. Åh, nämnde jag att vi ska göra alla testerna på samma dag? Mjölby och åter Mjölby.

***

Jag längtar inte till fältveckan i Boden och de 17 dagarna i Nordnorge i februari, fryser jag inte ihjäl då gör jag det aldrig.

Varför jag hatar USA

Sverige fick inatt stryk mot USA, en välförtjänst förlust med tanke på hur genomusla merparten av Sveriges backar (med David "Hade inte tagit plats i Tranås AIF" Rundblad i spetsen) är. Men det kvittar hur välförtjänt jänkarnas seger var, att förlora mot USA är hemskt. Det är ett land varje normal människa hatar och jag ska nu förklara varför:

* De är sjukt självgoda och tror mer eller mindre att varenda land i hela världen är förorter till sitt land.

* Med ett geografiskt kunnande som en nyslaktad gris blandat med en vidrig arrogans är de helt vilse utanför staternas gränser. Det kvittar ifall de har varit på semester i Sverige, Tyskland, Ukraina, Lettland, England eller vafan som helst, när de ska beskriva var de har varit klämmer de fram lite nonchalant mellan donut-tuggorna: "Europe" Enligt deras förkrympta och efterblivna hjärnor så är hela Europa ett land, vilket bara det borde leda till elektriska stolen.

* De är ÄCKLIGT feta. Inte alla, med åtminstone upp mot 98% är ordentliga fläskberg som levt på hamburgare, chokladmunkar och Coca Cola sedan födseln. Det räcker med att titta på publiken i "Oprah" eller "Dr Phil" så kan man lätt uppskatta hur genomsnittsamerikanen ser ut. I USA är det en trend att vara fet, något annat vore orimligt. I Sverige går man till kyrkan, i USA till McDonald's.

* US Army, US Marine och alla andra korkade militära enheter hjärntvättar alla unga män till att bli maskiner och skickar sedan ut dem på onödiga och fullkomligt idiotiska krig de inte har något att göra med.

* Alla dessa JÄVLA USA-hyllande patriotfilmer som handlar om vilka otroliga hjältar amerikanerna är i alla krig gör mig tokig! Värst av dem alla är Pearl Harbor, som är en enda lång smörig hyllning om jänkarnas insats under WW2. Äckligt är bara förnamnet.

* Programledaren i "American funniest home videos" Tom Bergeron är helt på egen hand en anledning till att atombomba hela USA, den mannen är så vidrigt sliskig, falsk och påklistrad att man blir vansinnig. Att han är populär bland amerikanerna är ytterligare ett bevis på deras uteblivna intelligens.

* Av alla korkade amerikaner som har levt är George W Bush den absolut mest efterblivna idioten. Visserligen är det inte mer än rätt att ett så lågintelligent folk som amerikanerna leds av en retard, men med tanke på att USA:s politik faktiskt tyvärr styr mycket i världen så är det ju sorgligt. När det blåste lite kring öronen på George så kände han sig tvungen att vidta lite kloka åtgärder, t ex skicka armén till Irak och skjuta ihjäl allt de ser. Hade inte Bush varit så historiskt blåst hade man kunnat tro att han planerade ett tredje världskrig.

* Deras nationalsport är baseball, det säger allt. Jag menar, i Sverige spelar vi brännboll på lågstadiet och när vi blir lite äldre, på fyllan. Lägg till lite regler och en tjockskalle som kastar bollen till han som slår, ja då får du baseball.

* De kallar fotboll för soccer.

* När man är 18 år är man tillräckligt gammal för att skickas iväg och döda afghaner, men man måste vänta ytterligare tre år för att få dricka alkohol. Ska man skratta eller gråta?

* Tillsammans med Kanada blir de alltid favoritiserade av domarna i alla hockeyturneringar.

* Rasismen anses som fint i många stater. Förutom i idrottsammanhang givetvis, när de färgade vinner alla guld åt dem.

*****

Så, nu till det positiva med USA:

* I många stater skickas mördare och andra slusk som inte förtjänar att leva till elektriska stolen. Smidigt, bra och man slipper slösa pengar på att ha dem inlåsta, varför kan inte Sverige ta efter?

* ...nu kom jag inte på något mer bra.

*****

Hade kunnat skriva ner mer saker om varför jag hatar USA, men jag har faktiskt ett liv. Hej svejs!




RSS 2.0