Pearl Harbor - 3 timmar lång dynga

Efter en, som vanligt, oerhört slapp natt i vakten på Livgardet har vi nu plöjt igenom 3 filmer (den fjärde är på rullning). Skitsamma, det är film nummer 3 jag kommer ägna detta inlägg åt och det rör sig om den äckligt tillgjorda filmen Pearl Harbor. USA är visserligen kända för att göra överpatriotiska filmer där de för hyllandet av deras "hjältar" i diverse krig till en närmast kriminell nivå, men Pearl Harbor är ännu en klass över. "Gripande" tal av högre befäl blandas med "hjältedådiga" insatser till en sådan där sliskig och patriotisk musik som bara finns i "USA står när andra faller"-filmer.

Sekvensen när en Överste är beredd att offra sitt liv för sina soldater är bara ett exempel på hur tillgjord och förvrängd Pearl Harbor är. Pearl Harbor är så snuskigt patriotisk och USA-hyllande att jag får utslag. Istället för att se denna 3 timmar långa jänkarförsköning tycker jag istället ni borde kolla in Full Metal Jacket, Plutonen och Deer Hunter, grymma och verkliga krigsfilmer som faktiskt visar vad som egentligen hände i krigen, istället för att bara måla upp amerikanerna som övermänskligt heroiska patrioter.

Puss

Kommentarer
Postat av: Gabriel

Du har en amerikans valsignelse! Dod at den amerikanska patriotismen och dess javla polisfasoner varlden over! For att citera ur Plutonen (for ovrigt den basta krigsfilmen genom tiderna): "We've been kicking other peoples asses for so long I figured it's time we got ours kicked." Amen, Sgt. Elias!

2009-11-29 @ 05:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0