Kamelens filmtips vol 1

Har varit helt utblottad och ensam stora delen av sommaren då jag, till skillnad från alla andra, stannade kvar och jobbade i Linköping över sommaren. Staden som är livad och har ett fantastiskt studentliv men som går i ide under sommaren, så det har blivit en och annan rulle under dessa veckor. Eftersom jag är så omtänksam som person tänkte jag dela med mig med lite filmrecenssioner. Gamla som nya, med betygen 1 till 10, där 1 är Mjölbyklass och 10 är i paritet med Forest Gump. Håll till godo!

* Fargo (1996)

En sann historia om en man som är skuldsatt upp till öronen efter ett flertal korkade affärer och misslyckade bedrägerier, som kläcker den oerhört geniala idén att leja två galningar(varav den ena är en iskall Peter Stormare) till att kidnappa hans fru och på så sätt roffa åt sig lösensumman som det är tänkt att hans frus stenrika far ska betala. Det går inte riktigt som denne vise man har tänkt sig och det hela urartar till en riktigt blodig mardröm.

Spännande och helt klart sevärd film, där man verkligen kan känna huvudpersonens desperation när hans idylliska tillvaro på den norra amerikanska landsbygden helt plötsligt rasar samman. Vrickad historia, och det mest vrickade är att den är sann.

Betyg: 7/10 kameler.

* Super 8 (2011)

Några ungdomar spelar in en zombiefilm vid järnvägen när en bil kör in på spåret och kraschar med tåget. Det visar sig sedan inte vara någon olycka och dessa ynglingar hamnar i en ordentlig soppa som innefattar amerikanska flygvapnet, övernaturliga monster och mystiga försvinnanden.

Händelserik, om än ganska rörig, film med häftga specialeffekter (Spielberg levererar som vanligt). För science fictions-fans är "Super 8" ett måste, men då kamelen inte tillhör den skaran så landar inte betyget så högt.

Betyg: 6/10 kameler.

* I huvudet på John Malkovich (1999)

En kontorsanställd hittar av en slump en lönndörr på sitt jobb som leder till skådespelaren John Malkovich huvud, går man in där får man alltså se livet med Malkovich ögon. Den kontorsanställde utnyttjar sina färdigheter från sin dockteaterhobby och börjar styra hans hjärna och allt eftersom är John Malkovich helt i hans våld.

Riktigt rolig och skruvad komedi som inte liknar något annat, klockrent spelat av John Cusack, Cameron Diaz och.. ja, Malkovich själv då.

Betyg: 8/10 kameler.

***

Allt för idag, natti natti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0