Skådespelartoppen

Första dagen efter lovet och man är redan lite halvless på det, programbyte i höst känns mer och mer nödvändigt. Kan även avslöja att kamelen inom kort kommer plocka ner fotbollsskorna från hyllan och göra comeback. IK Malmen sägs enligt ryktena vara nästa klubbadress och denna oerhört omtalade comeback kan redan ske ikväll.

I brist på annat att göra tänke jag som stor filmfantast lista de bästa skådespelarna i dessa tider. Clint Eastwood i all ära men jag tänker inte gräva i de nostalgiska Hollywoodarkiven denna gång.

1. Leonardo DiCaprio

En kille som har huvudrollen i två av 2000-talets absolut bästa och mest genomtänkta filmer(Shutter Island och Inception) och dessutom gör det förbannat bra går inte obemärkt förbi. En film med DiCaprio på omslaget blir i princip alltid succé.

2. George Clooney

Kamelen får erkänna att han är löjligt förälskad i denna eleganta och stiliga charmör. Förutom Ocean-trilogin, "Three kings" och "O brother, where art thou?" lyckas han väl egentligen inte pricka in några toppenmanus att jobba med (minns den bedrövliga "The men who stare at goats"), men det är någonting med den här gubben som är något speciellt. Skulle jag vara homosexuell skulle Clooney ligga högt på listan.

3. Christian Bale

Hårdingen som var grym som Batman, ännu bättre i "The Prestige" och helt outstanding i "The Fighter". Bale har säkert jobbat länge i branchen men det är först på senare år jag upptäckt hans briljans, killen förtjänar ju för fan en Oscar för nästan varje film han gör!

4. Jason Statham


Den hårdaste av de hårda spelar i stort sett alltid en kompromisslös galning som inte är rädd att få bloda ner händerna. Statham är ansvarig för nutidens tyngsta rock 'n roll-actionrullar med mästerverket "Lock, Stock and two smoking barrels" som absoluta topp. Att han i samtliga sina filmer spelar i princip samma karaktär gör att han inte kommer högre upp på listan än så här.

5. Will Ferrell

En man som har fått många att skratta tills att byxorna blir blöta, och som har tagit över som komedibranchens nummer 1, på Jim Carreys bekostnad. Vad fan håller den killen på med nuförtiden för övrigt? Ferrells insatser i "Step Brothers", "Other Guys" och "Anchorman" (bara för att nämna några) är helt lysande, ingen spelar efterbliven lika bra som honom.RSS 2.0