Kling och klang.

Dags att uppdatera den här sovande cyberkamelen. Efter ett snuskigt välbehövligt lov var det ju ingen solkenshistoria att sätta sig med hitlermatten igen. Detta gjorde mig arg, och när jag arg skriver jag ett ilsket inlägg om någon eller några som verkligen förtjänar det.

Denna gång är det Smålandspolisen i strålkastarljuset. 99 % av alla poliser är ordentliga och trevliga människor som har kamelens fullständiga stöd, men ibland stöter man på sådana som fick polisbrickan i ett kellogspaket. Dessa sådana träffade jag på i Tranås häromnatten. Och nej, jag har inte varit ute och busat, polis"insatsen" hade inget med mig att göra. Med respekt för den målsägande och dennes familj tänker jag inte gå in på detaljer och namn.

Deras agerande gjorde mig totalt vansinnig och jag var sannolikt inte långt ifrån att få följa med till stationen, då jag möjligen var lite frispråkig. Men när poliserna, istället för att ta hand om och stötta den drabbade, utsätter denna för mobbning och anklagar personen för att spela över, överdriva och andra korkade påståenden förtjänar de att bli omnämnda här. Att personen mådde riktigt dåligt sket de mer eller mindre i.

Tråkigt att dessa människor ska dra dåligt rykte över den, enligt mig, skickliga poliskåren.

Tåget Gud glömde och djävulen inte ville ha

Tåget mellan Halmstad och Nässjö kan milt beskrivas som att dö väldigt långsamt. Med en snitthastighet inte avsevärt högre än min mormor på promenad med rollatorn tuffar det fram i de småländska ödemarkerna. Givetvis stannar det till vid alla sorgliga lilla byar det passerar, där enbart tredje världens människor kliver på. Skadat gods så att säga. Nyligen, i den 23:e hålan tåget stannade till vid(Vaggeryd?) klev sveriges kanske jobbigaste alkis på, och gjorde livet extremt surt för den stackars tågvärdinnan. Hon ville säkert lyssna på hans svamlande, känna hans soptippsodör och klappa hans rabiessmittade hund.

Självklart finns det heller inte någon täckning under i princip hela färden eftersom, som sagt, det är så öde här att till och med bönderna håller sig borta härifrån.

*****

Till er som har gått med i grupper på Facebook som t ex "Vi som inte klagar över att Spoitfy skär ned på gratistjänsten": Ni är dumma i huvudet. Vem fan vill inte ha obegränsad tillgång till Spotify gratis? Alla som hellre lyssnar på musik gratis än betalar, hand upp. Vad är er poäng, tjockskallar?

*****

Linköping heter Flaxborough på engelska. Tufft ju. Bara 7 stationer kvar tills man är framme, dags att signa ut. Adjökens.

P.S. Givetvis måste jag nu sitta och vänta på att mitt mobila bredband ska få täckning innan jag kan posta den här skiten, jag glömde att jag fortfarande är på 50-talet.

Påsklista och annat otrevligt

Hade återigen äran att träffa ta-av-sig-tröjan-och-spänna-sig-framför-spegeln-turken på gymmet. Jag kan verkligen inte sluta äckla mig av honom, han är så vidrig att jag blir illamående varje gång jag får syn på slusket. Den "mannen" borde enligt lag inte få befinna sig inom en radie på 2 kilometer ifrån ett barn, pedofilvarning 10 på Richterskalan minst sagt.

Han har verkligen allt, kriminellt tajta kläder som självklart framhäver både det ena och det andra, extremt nöjt flin (han känner sig verkligen som en kung på gymmet) och, framförallt, ett tvångsmässigt beteende att ta av sig tröjan och spänna sig i spegeln. Han är väldigt noga med att folk tittar också, det han dock inte vet är att folk inte blir imponerade, utan snarare får kämpa för att inte lunchen ska hamna på golvet. Att han är i 40-årsåldern och tränar på ett studentgym förmildrar ju inte omständigheterna.

***

Nu är det i alla fall äntligen lov efter att ha varit måndag varje dag i månader, detta firar vi med en påsklista med folk som förtjänar att stå i skamvrån:

* Färjestads SM-Guld

Sällan har hela svenska folket(så när som på alla inavlade värmlänningar och en del medgångssupportrar) hållt så stenhårt på ett lag(Skellefteå) i en final. Det finns många anledningar till att ogilla FBK, att riksäcklet Jörgen Jönsson är synonymt med laget är en, att Karlstadbor är efterblivna bönder som inte kan prata rent är en annan. Gå och gräv ner er.

* Max Grinndal

För er som har följt slutspelet i hockey så har ni säkert lagt märke till pajasen som håller till nere i spelarbåsen och ställer korkade frågor. Max kan en fras, "Hur känns det?". En oerhört intelligent fråga till en bedrövad spelare som precis blivit utslagen ur slutspelet eller till en lyrisk kille som precis vunnit guld. Och han kallar sig journalist, vilket skämt.

* Leif Boork

Det blev visst en hockeyspecial idag! Hockey"experten" Boork är Sveriges mest efterkloka människa och han grundar sina genialiska analyser efter att sett reprisen 7 gånger. Han var säkert en duktig tränare, men vilken idiot som helst kan ju se vad som händer på reprisen. Gå i pension din hycklare.

***

Och så en hyllning, det är ju trots allt påsk!

* Bengt Josefsson

Den absolut bästa läraren vi har haft under universitetstiden, att stå ut med självmordskursen Envariabelanalys 2 (för er icke-teknister så är det matte i dess jävligaste form) hade varit omöjligt utan denna klippa. Att han går i pension om ett par år är inget annat än en tragedi.

***

Glad påsk!




4:e MP gjorde kaos.

4:e MP:s busigaste och mest motsträviga grupp India Delta (plus gentlemannen och min Foxtrot-broder Algebäck) var i helgen på besök i Linköping, och det krävs inga större studier och beräkningar för att komma fram till att dessa herrar skulle sätta prägel på stan. Själv fick jag erfara att en blandning av alvedon och tre timmars intensivt ölspel aldrig slutar bra, utan minne vaknade jag upp hemma dagen efter, med 11 missade samtal från herr Algebäck (som skulle sova hos mig, och som efter många om och men lyckades vandra de 5 kilometerna hem till Eskebaek mitt i natten). Minnesluckan innefattade 2 kontroverser med östgötapolisen och jag missade även efterfesten där Morcillo blev farsa. Noterbart är att vi lyckades få hem störningsjouren 2 gånger under fredagen till Eskebaeks lya, känns inte orimligt att nästa avsnitt av "Grannfejden" kommer att äga rum i Ryd.

Om fredagen var en enda lång dimma så skötte jag mig bättre på lördagen. Det blev inte mindre händelserikt för det, snarare tvärtom. Efter ett skojbråk blev munhuggaren Harlin tagen av snuten, utkörd och släppt i Tornby, 5 kilometer från stan. Sköna poliser. Utanför Burger King samtalade vi med en alldeles för full och dräggig kille så han började svinga mitt framför polisen, hans kväll slutade självklart på polisstationen.

Inne på Burger King hamnade vi bredvid Ronny och Ragge, den ene med ett imponerande gällivarehäng ner till knäna. Oerhört intelligenta killar, som inte kunde ta kritik som vuxna människor. Vi hann även få en dreglande gubbe att spotta emot oss, i princip helt utan anledning. Slutsatsen är att man alltid träffar härligt folk ute.

Rykten säger att India Delta nu har ett pris på sitt huvud i Linköping. Känns som att det är dags för en Foxtrotreunion inom kort?

***

Örebro känns inte som ett säkert ställe att befinna sig. En serievåldtäktsman som skulle få självaste Theodore "T-Bag" Bagwell att känna sig ynklig, satte under åratal skräck bland stadens kvinnor med sin äcklighet, men inte ens när detta vidriga odjur åkte fast kunde man gå säker, då det för ett tag sedan rapporterades om en gruppvåldtäkt i stan. Utöver det blir en kvinnlig utbytesstudent knivhuggen till döds. Jag håller mina kameltummar för kvinnorna i Örebro och hoppas att dessa sjuka "människor" begår kollektivt självmord. Sedan passar jag på och spyr på rättssystemet som anser att våldtäkt straffmässigt ungefär är lika allvarligt som inbrott och skattebedrägerier. Våldtäkt är indirekt mord och skall straffas med livstid på Kumlaanstallten.

***

Förövrigt gör 3-reklamerna mig grovt illamåande.

Kamelen out.

RSS 2.0