Ett välförtjänt yxhugg

Har varit mycket snack på sistone om Nisse Ekmans överfall på Jakob Silfverberg i gårdagens match mellan Brynäs och Djurgården. Den snoriga lilla junioren Silfverberg var en nagel i ögat för Ekman, med tröjdragningar, hakningar och små rapp hela, hela tiden, och fick välförtjänt Ekmans klubba svingad stenhårt över kroppen. Ett snyggt yxhugg om ni frågar mig. "Nisse" kommer förmodligen bli avstängd resten av säsongen, men oj vad värt det var!

Överfallet kan ni se här!

***

Och sen en oprovocerad attack på Mona Sahlin. Bara för att hon är så ful.

Dagens störningsmoment

* Handla aldrig på Hemköp i Ryd Centrum kl 2 en vardagseftermiddag. De enda som handlar då är pensionärer och det ökända "rydskidsen", jag gick dit för att köpa mig en tub tandkräm och det tog fanimig 20 minuter innan jag ens kom fram till kötthuvudet i kassan. Väl där lyckades den inkompetenta expiditen misslyckas tre gånger att slutföra mitt köp.

Nog om idioten i kassan, och åter tillbaks till kön. Rydskidsen är någorlunda okej, oftast har de inte råd med mer än en snickers, enda problemet är deras låga IQ (kan ta lite tid för vildarna att ta förstå hur man betalar), men pensionärerna är desto värre. Är man inte i stånd att kunna handla själv ska man fan inte bo hemma, och man ska verkligen inte gå till affären själv. Att ta 10 minuter på sig att plocka fram plånboken, leta rätt på kort och kontanter och betala är en jävla bedrift. Givetvis ska diverse rabattkuponger och bonuskort nyttjas, vilket inte direkt gör processen kortare.

* Om det finns något som är så störande att det kan mäta sig med långsamma pensionärer i kassakön så är det steoridknarkande, uppsvällda tjockskallar på gymmet. Idag hade jag den enorma äran att lyfta vikter bredvid en korkad hormonnisse. Dessa typer kan inte bete sig som normala människor, de kan verkligen inte det. De har tryckt in så mycket steorider i kroppen att de kissar ut testosteron, blandat med alla hjärnceller som får lida för missbruket. Monstret som tränade bredvid mig idag envisades med, precis som alla andra steoridapor, att vråla vid varje lyft och, med högsta möjliga kraft, kasta ned vikterna i golvet när han hade pumpat klart.

Inte första gången jag råkar ut för en uppblåst idiot på gymmet och med största säkerhet inte den sista. Utan vetskapen om bieffekter, som ett kraftigt förminskat IQ och olika fysiska defekter i framförallt ansiktet, trycker dessa sorgsna och ouppmärksammade typer i sig både det ena och det andra för att få lite bekräftelse och det resulterar att gymmen överbefolkas av vrålande gorillor.

Auf wiedersehen.


Den griniga grannen vol 2

Vår griniga granne har gjort det igen. De som deltog i min inflyttningsfest i augusti tidigare i år lär minnas gubbens kompromisslösa attacker där han, andra gången han började tjafsa, klagade på att folk pratade på balkongen.

Igår var han i farten igen. Visserligen spelade vi hög musik och hans reaktion är förståelig, men som han betedde sig beter sig inte friska människor. För att bara klampa in utan att knacka, trycka upp dörrar i folks ansikte är inte synonymt med normalt uppträdande. Och när man försökte snacka med den hetlevrade farbrorn stängde han bara sina öronen och kastade ur sig fruktansvärda hot om att han skulle ringa våra föräldrar etc etc. Hu, han vet verkligen hur man skrämmer skiten ur kamelen!

En riktigt intressant grej med gårdagens kravaller är att vi har varit grannar i drygt 3 månader, men jag har bara sett fanskapet 2 gånger; första gången han gick lös och andra gången han gick lös. Det vilar en oerhörd mystik kring den här mannen, jag menar, var håller han hus de daar vi inte har fest? Jag har några hypoteser:

1. Han tar sin pension på fullaste allvar, han tycker att han jobbat så hårt under sitt liv och vägrar nu helt enkelt att lämna soffan (med undantag när grannen spelar hög musik). Alla form av ärenden får hans knähund till fru uträtta.

2. Det visar sig att han inte är vår granne, utan bara en sexbuddy till tanten som bor under. Han kommer någon lördag då och då (olyckligtsvis råkar han tajma in det då kamelen har fest). Han vill prestera i sänghalmen innan verken av viagran går ut, och blir självklart vansinnig då några högljudda studenter cockblockar honom. Tantens regler är enkla: hög musik - inget nuppande.

3. Han har ingen som helst samhörighet med tanten utan är bara en lokalt inhyrd störningsjour. Folk som tycker att grannen är högljudd ringer honom helt enkelt.

4. Han är bara en illusion av vår höga alkoholkonsumsion.

***

Hur som helst, killen är en levande legend. Om än något efterbliven.

***

Avslutningsvis måste ni bara kolla på detta klipp på Matt Damon. Legendariskt är bara förnamnet!



Veckans...

...hångarv

Ett dubbelt hångarv till de som har köpt nya Call of duty till PC. Det första garvet för att ni köpt ett spel för dyra pengar, och som sedan visade sig vara skit. Andra garvet för att era liv gick i kras när spelet hackade lite. Långa och många snyfthistorier publicerade på facebook är inget annat än patetiskt och ett förnedrande hångarv är väl på sin plats.

...frågetecken

Går utan konkurens till gubben på gymmet som under de två timmar vi var där kanske lyfte 5 vikter. Istället för att träna som alla andra stod han som ett stort frågetecken och tittade dumt runt omkring sig. Man får jobba hårt för att se lika efterbliven ut som denne märkliga farbror.

...pryl

Call of duty - Black Ops. Till ps3 såklart. Kommentarer överflödiga, vi ses runt jul.

...snitta handled-framkallare

Lisp. Precis som förra veckan. Och veckan innan. Parantesernas förlovade programmeringsspråk sägs enligt legenden ha fått hundratals unga män och kvinnor att ta sina liv. Lisp suger livskraften ur alla, och inte blir det bättre av kursens trötta och insnöade föreläsare trycker på oss uppgifter upp till öronen. Det har gått så långt att vi snart bajsar ut paranteser.

...va fan?

Alla som har sett Sveriges landskamper i fotboll delar nog min mening att Elmander hade kunnat bytas ut mot en kona utan att det hade förändrat matchbilden. Han är fullkomligt genomusel och det är nästintill brottsligt att ta utom match efter match. Men i Premier League beskrivs han som en stjärna, han gör mål efter mål och igår gjorde han tydligen ett drömmål för sitt Bolton. Hur fan går det ihop? Vad är det som händer i klubblaget egentligen?

...suck...

...stod nog Gurra för när han vaknade på söndagmorgonen. Bortsupen 500-lapp under lördagens dimma och som grädden på moset blev hans cykel stulen under natten. Gurra har haft roligare helger.

...trevliga nyhet

Självklart att Mona Sahlin avgår som partiledare. Inte för att jag är sosse, men det ska bli skönt att slippa se hennes fula nuna varje dag. Nu väntar vi på nyheten om att Jimmie Åkesson blir brutalt våldtagen och mördad, så kommer balansen i Sverige bli fin igen.

Tack och hej - leverpastej

Odd

Dagens inlägg är tillägnat min sambo i Linköping. Hans namn är Martin, men lägg märke till att detta är enda gången under inlägget som jag nyttjar hans förnamn, för i folkmun kallas han Odd. Faktum är att smeknamnet Odd är lika starkt relaterat till honom som Svennis är till Sven-Göran Eriksson.

Odd kommer ursprungligen från Nusnäs, en minimal by utanför Mora, men som faktiskt förfogar över en dalahästfabrik (där självklart alla i Nusnäs jobbar). Ett elakt rykte säger att inaveln är nästan lika hög där som i städer som Mjölby och Nässjö, men detta tänker jag inte spekulera i. En sak som dock är säker är att invånarantalet i Nusnäs sjönk med bortåt 50% när Odd flyttade hit.

Odd är en speciell kille på många sätt och vis, främst utmärker han sig med väldigt märkliga ord- och uttrycksval. Man kan dra slutsatsen att svenska språket aldrig slog igenom i Nusnäs. Ett urplock av Odds språkförråd:

* Bekymra sig i. "Man bryr sig om någon, fast ännu mer på nåt sätt"

* Får lov att göra. "När man är tvungen att göra något"

* Bråka. Används till allt, oavsett sammanhang.

* Tvådjedelar. Odds översättning av "halva".

Odd är även pokernarkoman, nu när hans dator är trasig är han helt förtvivlad och ikväll blev abstinensen för hög och han trotsade väder och vind och cyklade till skolan för att äntligen (efter en hel vecka) få spela poker igen.

När man bor med Odd får man ett stort ansvar på sina axlar. Odd ska ha mat 3 gånger om dagen, och han behöver helt enkelt någon som tar hand om honom. Man kan påstå att han är som en son till mig. Att hälsa på andra människor och andra självklarheter är av allt att dömma inget som man gjorde i Nusnäs, så pappa Kongo har fått lära Odd både det ena och det andra.

****

Hoppas ni fick en bra bild av den legendariske Odd!


RSS 2.0