Finmiddag och starkt tal



Efter en veckas trafiktjänst i Stockholm och Kungsängen var det dags för finmiddag på plutonen. En hård kapten, en stilig fänrik och en vacker 1:a sergeant klädde ut sig till tågkonduktörer och begav sig upp till Lilla Mässen på Kavallerikasern för att utspisa kalvfilé och dricka rödvin. Några av kvällens höjdpunkter:

* 419 Andersson inledde aftonen med att spilla ner sin högvaktskostym med rödvin.

* Fänrik Daumas (bilden nedan), stiligheten och väluppfostran själv, höll på att kvävas av en broskbit och la halva sin varmrätt på golvet.



* Tal till mannen (421 Olausson) och tal till kvinnan (406(?) Sällqvist) var båda bra och roliga.

* Sparar det bästa till sist. När kvällen höll på att lida mot sitt slut klingade 441 Stockenhed i sitt glas för att hålla tal. "Stocken" är en ganska tystlåten kille som jag inte pratat så mycket med, men nu höjdes han rejält i mina ögon. Hans tal, som fick de flesta att bli rörda, handlade om inryckningsveckan, om hur tufft han hade det. Att han varje kväll nästan bröt ihop och ringde hem till sin mor, att tårarna aldrig var långt borta. Här snackar vi ballar av stål, riktigt starkt av honom, kamelen är imponerad och, faktiskt, lite rörd. All heder, som kapten Silfver hade utryckt sig. Guldstjärna och veckans man!

***

Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0