Ordspråk á la kamelarmén

Linköping-Skellefteå verkar aldrig ta slut, ytterligare en förlängningsperiod är slut, och i brist på annat att göra i pausen, kan jag ju dela med mig med mina bästa ordspråk. Vissa är klassiska, andra är ihopdiktade av kamelen själv.

"Skjut inte på allt till morgondagen - gör det nästa vecka istället."

Precis som det låter, varför oroa dig över morgondagen, njut av stunden och låt istället ditt framtida jag sköta allt.

"Man lever bara en gång."

Ni hinduer kan ta er någonstans, man återuppstår inte 587 gånger, fatta det era hjärntvättade sluthuvuden. Man lever en gång, ta vara på det. Och för fan, ta vara på tiden när du är ung och går i gymnasiet. Fattar inte hur alla kan längta tills man har gått ut skolan, slappare tid än i gymnasiet kommer ni inte få uppleva förän ni blir skruttiga pensionärer. Men visst, längta tills vi har tagit studenten, så att ni kan ta ett deprimerande skiftkneg, gör det.

"De ä bar å åk"


Detta uttryck är hämtat från Ingemars Stenmarks enorma ordförråd. Ord och inga visor, Anja Pärsson borde lyssna noga på den legendariska träbocken. Inget skitsnack, undanflykter eller gnäll, bäst man vinner. Norrländska i sitt esse.

"Tala är silver, tiga är guld."

För 3 år sedan hade inte detta ordspråk platsat på denna lista, men efter att ha gått i samma klass som Godis-Jolle och Robert "Aldrig tyst" Kontkanen, så kändes det givet att ta med detta.

***************

Pausar ordspråkandet lite med en uppdatering, Skellefteå har nämligen slagit ut vidriga Linköping, riktigt härligt! Och gissa vem som avgjorde!? Ledtråd: Finsk måltidsdryck.

***************

Ja, då fortsätter vi:

"Öga för öga, tand för tand."

Klockrent. Personer som har våldtagit förtjänar att få tillbringa natten fastkedjad med Michael Jackson, och personer som har mördat har inte rätt att leva. Finns ju iförsig undantag, Johan Palm, Darin och lapplisor, bara för att nämna några exempel.

"Bättre med en rövare i polen än en polare i röven."

Behöver jag ens kommentera?

"Slö, slöare, kommunalarbetare"

Vet ni varför kommunalarbetare är så skickliga på släggkastning? Så fort de får se ett vertyg kastar de bort det så långt de kan. Kommunalarbetare får Mårten Gås att se ut som en stressad flygvärdinna och tar alla slöhetsmedaljer som finns.

"Gå inte på berg när det finns småsten"

Sist men inte minst. Henrik Bergander borde kanske ta åt sig?

*************

Fysikprov imorgon. Mjölby.

Kommentarer
Postat av: Räkan

Hoppas det går åt helvete med fysiken..;)

2009-03-17 @ 01:40:31
Postat av: Jonas

Hoppas på IG :)

2009-03-17 @ 12:43:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0