Särskrivningar

Nu får det fan vara nog. Hur jävla svårt kan det vara att lära sig svenska språket? Kanondag heter inte "kanon dag", fotbollsspelare heter inte "fotbolls spelare" och måndagsklubben heter verkligen inte "måndags klubben"

Efter en jävla massa år i skolan där SVENSKA alltid har varit ett kärnämne är det väl inte för mycket begärt att man ska kunna SVENSKA? I Sverige särskriver man inte. Man särskriver inte. Inget mellanslag. Uppfattat, språkinvalider?

Visst, det kan tyckas som en småsak med särskrivningar, men i ärlighetens namn finns det inget mer irriterande än en som särskriver. Ibland får jag andas djupt och räkna till 10 när jag loggar in på facebook och ser alla verbala vandaler. Man blir så arg att man vill slå någon i huvudet, och det är ju onödigt. En särskriving är minst lika illa som att stava "och" med å eller kött med ett t, med andra ord: Åt helvete fel. Gör om, gör rätt, tjockskallar.

Särskrivningstoppen:

1. Jenny (Jonas efterblivna ragg i Umeå, okänt efternamn)

Kommentar: Har tagit särkrivningen till en ny nivå, och är helt överlägsen. Hög lägstanivå, varierar sin språkbrist och stavar man Falkenberg "Falken berg", ja då är man svårslagen.

2. Billy Fransson

Kommentar: MVG i stort sett alla ämnen, men skriva som en normalbegåvad svensk, det har han inte förmåga till. Har tvingats stå ut med grabbens särskrivningar i tre år, och han förtjänade en smäll nästan varje dag.

3. Ronja Aronsson

Kommentar: En klassisk särskrivare som nästan särskriver sitt eget efternamn. Många särskrivngar beror på hennes ständiga hetsande när hon skriver (hon är ofta arg), men även Ronja har problem med svenska språket och har en förkärlek till knappen mellanslag.

***

Tack för mig och tack för er upp märk sam het.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jag hatar särskrivningar så fruktansvärt mycket. du anar inte!

2009-07-27 @ 02:04:02
URL: http://emsemsems.blogspot.com
Postat av: Anonym

tips på blogg du kan störa dig på:

http://lisasegerson.blogspot.com

2009-07-31 @ 23:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0