Störande händelser i Umeå

Som utlovat, här kommer en sammanställning av alla störande moment under Umeåresan (eller Umeå resan, som Natacha Peyre hade skrivit).

* Efter att ha åkt från Tranås och bytt i Mjölby(usch), var nästa station Stockholm C där vi skulle ta nattåget upp till Ume. Väl på det tåget hamnade vi i samma kupé som en efterbliven, trög och äcklig dåre från Kazakstan, som givetvis inte kunde varken svenska eller engelska. Hade han bara hållt käft hade det väl inte varit så farligt, men när han hela tiden skulle försöka göra sig förstådd, på en blandning av kazakstanska och något apspråk, blev det extremt jobbigt. Sen blev han ju inte mindre jobbig när han sänkte en halva whiskey, och tjatade om att få smaka på min öl, tiggde cigarretter(trots att vi tydligt visade med kroppsspråk att vi inte hade några, ca 243 gånger), försökte berätta oförståeligahistorier och fans moster. Lyckligtvis så körde tåget ifrån honom i Sandviken någonstans, när han var ute och rökte sina uppraggade cigg. I och med att han skulle ända till Boden, så tror jag det går runt en förvirrad kazakstanier någonsstans i Norrland, hihi.

* När vi kom fram till Umeå var det så jävulskt kallt att vi trodde att vi hade åkt för långt och hamnat vid Norra Ishavet. -17 C* visade termometern, jämfört med +3 C* i Stockholm några timmar tidigare, och när det dessutom var blåsigt och vi hade snö upp till fotknölarna, var det ganska jobbigt. Med misstänkt kallbrand i varje kroppsdel och ca 1,5 timmes sömn i kroppen efter natten på det skumpande nattåget, gick vi in på Flötdonalds och däckade, helt förstörda.

* Innan festen drog igång på fredagen, drog jag och Jonas in på ICA för att köpa redbull, och kan ni gissa vem (snarare vad) som hamnade framför oss i kön? Jo, självklart, så hamnade vi bakom en 80+-gubbe, vilken klassiker! Av alla gamla hönshjärnor jag har hamnat bakom i kön, slog sig denna snigel in sig på top 3 i alla fall. Först skulle han skaffa ett ICA-kort (vilket tog en jävla tid, eftersom han slog tryckte fel hela tiden), sen ville han ta ut pengar (kan ni tänka er, han slog fel kod 2-3 gånger). Efter det skulle han betala sina varor, självklart med sitt kort + ICA-bonuskort, och självklart slog den senila idioten fel kod igen. När han ÄNTLIGEN hade betalat fick gubbjäveln för sig att han ville betala med mynt istället, så då skulle proceduren återupprepas! JÄVLAR, hur kan så folk med tjernobylhjärnor tillåtas att handla i vanlig affär?!?! 15-20 minuter för att köpa 3 varor, mina damer och herrar, vi har ett nytt världsrekord. Helvete, dagen var förstörd.

*Norrlänningarnas ordförråd är mer begränsat än en nyfödd kamels.

* Hemresan behöver jag väl inte skriva så mycket om, ni kan ju läsa inlägget nedan. Men fy fan vad jag hatar SJ, dom får nattklubbsvakter att verka älskvärda, dom får Johan Palm att låta som Freddy Mercury (visserligen är båda bögar) och dom får Duffys "Mercy" att låta... ajja något mindre avskyvärt i alla fall. Skulle Usama spränga ett SJ-tåg skulle jag hoppa av lycka.

Kommentarer
Postat av: Jonas

tack för att nån skriver allt jag tänker!

2009-02-10 @ 18:03:46
Postat av: Anonym

Intresseklubben sprängs.

2009-02-10 @ 20:42:29
Postat av: Jonas

intresseklubben antecknar att du läser bloggen, den antecknade även att du är anonym.

2009-02-10 @ 23:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0