Överskattade ting!

Lite bakfull och äcklig kände jag mig uttråkad, så varför inte bjuda er på ännu en lista? Finns många överskattade ting i världen, här är de främsta:

* Miljöhotet

Ett innerligt tjat om klimatkompensation, växthuseffekt, sopsortering och all helvetes moster. Varför bry sig? Känner du dig som en bättre människa ifall du äter kravmärkt mat och sorterar hårt och mjuk plast var för sig? Känns inte som om dina "hjälteaktioner" spelar så stor roll, då en miljon japaner i samma stund köper varsina bensinmissbrukande stadsjeepar, eller?

* Hultsfredsfestivalen

För det första, Hultsfred lockar bara dåliga band, såsom smygbögar som Håkan Hellström. Vem fan vill se den falsksjungande omanliga tjockskallen? För det andra så ser festivalområdet ut som ett slagfält under vietnamkriget, när man ser bilderna kan man fan inte tro att man är i Sverige. Nedspydda fjortisar till höger och vänster, sönderknarkade råpundare som sitter och injicerar och en JÄVLA massa emos med sönderskurna armar. När Hultsfredsfestivalen drar igång samlas hela Sveriges alla drägg, gräddan av alla äckliga människor i detta penisliknande land bildar tillsammans en gigantisk varböld. Skulle man bomba Hultfred under festivaltiden skulle kriminaliteten och antal missbrukare minska drastiskt.

* OC och One tree hill

Fattar inte hur man kan tycka om sådan genomusla tv-serier. Från dag 1 är det kontroverser och strul, hela serien rakt igenom. Flicka träffar pojke. De blir ihop. De gör slut. De snackar skit om varandra. De hatar varandra. De blir ihop. Han är otrogen, hon gör slut. Hon saknar honom, de blir ihop. Hon är otrogen, han gör slut. Sådan jävla smörja är det hela serien, utan undantag. Och när idéerna är slut, bygger de in en sidostory om en korkad farsa eller en alkoliserad morsa, elak kusin, äcklig tränad och satans amöba. Ren jävla dynga alltihop, är en stor gåta att dessa två serier kan sälja. Patetiskt, förutsägbart, ointressant, värdelöst. Så fruktansvärt katastrofalt att jag blir vansinnig.

* Statt

Är det så kul verkligen?

* Fylleburgaren på citygrillen

Klockan 01.00 på alla lördagar i Tranås stångas hela stan i kön till citygrillen, alla vill komma först fram för att köpa sig en fylleburgare. Jag vet själv hur det är, man är något så djävulskt sugen på en hamburgare, men sanning att säga så är den ju sjukt överskattad. I det rådande tillståndet känner man ju inte hur den smakar, så varför detta enorma sug? 50 spänn i sjön är vad det är, men jag kan ge mig fan på att jag nästa lördag står där med en burgare i handen, likt förbannat.

* Bob Dylan

Visst, han är skaplig, han ligger inte direkt på Darins nivå och man behöver inte använda öronproppar när man hör hans musik, men det är ju inget drag i hans låtar! Mesigt är bara förnamnet och ögonlocken blir tyngre än genomsnittsamerikanen när Dylans sömniga dravel strömmar ut från högtalarna. Jag vågar sticka ut hakan och påstå att Bob Dylan är musikhistoriens mest överskattade musiker, jag fattar inte hur han kan ha blivit så stor. Dags att tänka på refrängen nu, Bob?

* Thailand

På senaste har det blivit en jävla boom att åka till tsunamilandet. Visserligen är det varmare än här hemma, men vill man ha värme kan man la för fan bara åka till Kanarieöarna eller Nordafrika, vilkert bara tar några få timmar med flyg. Nej, istället ska man sätta sig på ett plan och resa till andra sidan jorden, 14-15 timmars resa. Snacka om att gå över ån för vatten. Dessutom är ju faktiskt Thailand ett äckligt land, mängder med äckliga HIV-smittade människor, miljontals med nedpundande drägg, rånare, tiggare, listan kan göras lång. Det ska också tilläggas att de inte garanterar värme, allt som oftast rengar det lite mycket som i Borås, till skillnad från till exempel Egypten, där det inte regnat senaste 20 åren.

* Politiken i USA

Går inte en jävla dag utan att aftonbladet eller någon annan mytomantidning rapporterar från USA. Allt om Obama, till och med att han har skaffat hund. Ärligt talat, vem fan bryr sig? Vi bor väl i Sverige? Jag skiter fullständigt hur Obamas utrikespolitik ser ut, vilka kostymer han köper, vilka beslut han tar och så vidare. Hur gagnar det mig, ifall USA förbättrar sjukhusen? Löjligt är ordet, ägna er åt vårt land istället, era gamar.

* Politik överhuvudtaget

Så fruktansvärt ointressant, sen kvittar det ju ifall Socialdemokraterna eller Moderaterna sitter vid makten, är ju ingen som helst skillnad. Bara en massa skitsnack och löften som aldrig hålls. Händer ju aldrig något. Låt politikerna sköta sina sorgliga och äckligt tråkiga jobb, men låt oss normala slippa allt dravel. Politiker är äckliga människor som borde låsas in.

* Das Boot

Tysk, oändligt lång och utdragen film som nästan uteslutande utspelar sig i en u-båt. Efter ha sett den tre timmar långa filmen, somnat 14 gånger, blir man inte lite förvånad när man går in på IMDB, största filmdatabasen på internet, och ser att Das Boot rankas som den 66:e bästa filmen genom tiderna. Hur är det möjligt? Har vi sett samma film? Det är mer eller mindre en bedrift att se klart filmen, att sedan tycka om den är helt oförklarligt. Att det finns folk som älskar den filmen äcklar mig.

* Judeschalar

Har blivit en JÄVLA trend att man ska ha på sig en judeschal runt halsen i dessa tider. Är så många som har skaffat det att man nästan känner sig som en utböling. Jag ser fortfarande inte det balla i det. För er som har låg IQ och inte vet vad en judeschal är, får ni svaret här. Och NEJ, det är inte min schal, jag skulle aldrig sjunka så lågt att jag köper sådana äckliga ting.

* Denna lista

Keft, den är inte alls överskattad. Smäller snart. Får räcka nu, kyss och smek - bögdiskotek.

Kommentarer
Postat av: gabbe

Det du kallar "judeschal" ska nog vara palestinaschal, och dom är ju faktiskt muslimer har jag hört... sen är det du har på dig inte en "judeschal", det är en jävla jägermeister bandana. ;) <3

2009-04-12 @ 15:44:13
Postat av: Räkan

Das boot är lätt en va dom 10 bästa filmerna någonsin!

2009-04-12 @ 15:53:16
Postat av: Anonym

Va fan Söderby, Bob Dylan överskattad? Du vet tydligen inte mycket om honom? Kollat dokumentärfilmen "No Direction Home"? GÖR DET ISF! Dylan är en legend och han är en Gud på att skapa låtar, han är min Gud! Hur många artister har skapat sådan musik som han? Hur många artister har turnerat så pass mycket som han har gjort? Nej precis, ingen! Du är äcklig nu!

2009-04-20 @ 19:57:19
Postat av: Sara Robertsson

Va fan Söderby, Bob Dylan överskattad? Du vet tydligen inte mycket om honom? Kollat dokumentärfilmen "No Direction Home"? GÖR DET ISF! Dylan är en legend och han är en Gud på att skapa låtar, han är min Gud! Hur många artister har skapat sådan musik som han? Hur många artister har turnerat så pass mycket som han har gjort? Nej precis, ingen! Du är äcklig nu!

2009-04-20 @ 19:58:02
URL: http://sararobertsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0