Sportens undre värld

I brist på annat att göra, denna bakisladdade söndagseftermiddag kan jag ju förgylla mina äckliga läsares tillvaro med att lista de värsta sporterna, det absoluta bottenträsket. Sporter som är kriminellt ointressanta, gäspframkallande och som får idiotsysslor som schack och politik att verka underhållande och spännande.

5. Längdskidåkning

Snacka om sömnframkallande sport, man kan lika gärna kolla in i ett akvarium i några timmar, lika händelserikt är längdskidåkning. Var femte minut kommer en åkare, med frostskadat ansikte och snor hängande från näsan, runt hörnet och den småmysige kommentar fäller någon klyscha, "håhå, Olsson har stakat på bra här, det här kan bli medalj", för att sen somna in och vakna upp lagom till nästa deltagare. Har man riktigt tur får man uppleva en kampfylld spurt på slutet, det är väl det enda som kan liknas vid action i denna sport.

4. Bandy

Given på denna lista. Finns en anledning till att bara 5 länder i världen utövar "pensionärshockey", anledningen stavas G-Ä-S-P. För den normalintresserade sportåskådaren så finns det inte mycket värre än att titta på bandy, för det första ser man inte bollen, och sen får ju killarna inte röra varandra. Närkamperna i denna "sport" kan jämföras med att gå i grönsaksaffären och sträcka sig efter tomaterna, mesigt är bara förnamnet.

3. Cykling

Påminner i händelserikedom och dramatik om längdskidåkning. Spännande sista 10 sekunderna, när 25 galna italienare trampar för livet för att komma först över mållinjen. Resterande 19 timmar av loppet är fullkomligt ointressanta och händelsefattiga, och att folk sitter och glor på cykelrace förbryllar mig. Dock ganska kul ibland, när någon i början av "klungan" trillar och det blir en masskrach, med mängder av skador som resultat.

2. Golf

Utan tvivel den mest utdragna och långtråkiga sporten att beskåda. Förutom att merparten av alla golfare är sliskiga och fult klädda cigarrmissbrukare, så utövas sporten i en snigels hastighet. Innan varje slag står man och mäter hit och dit, hummar och kliar sig i 40 minuter, och sen är det en promenad på 20 minuter innan nästa slag, då spelaren återigen ska stå och fundera och vika upp kragen på sin 1000 dollars armanipiké. Och överklassport (daladialekt), nej, nej, det är det ju INTE. En golfrunda tar halva dagen att spela, och då använder man klubban ca 0,1 procent av tiden, hur i helvete kan man ha tålamod till att spela golf?!

1. Curling

Världshistoriens mest solklara listetta. Att ens kalla curling för en sport är ett stort skämt, ett rent hån mot idrotten. Att titta på curling gör mig äcklad, och det är inte bara för att de flesta deltagarna ser ut som inavlade grodor. Lagets "stjärna" kastar iväg en sten och de andra tomtarna springer som vildar och sopar med en kvast, mer utvecklat än så är det inte. Det ska dock sägas att det krävs en enorm fysik för att hålla till i toppskiktet, du måste vara ruskigt vältränad för klara av alla fysiska utmaningar. Skämt åsido, jag skrattar åt curling och dess deltagare. Pinsamt är ordet.

Kuriosa: Galenskaparna & After Shave lyckades faktiskt med bedriften att göra en curlingfilm som är riktigt go. Klockren film som driver med "sporten" och som ni hittar HÄR.

*****

Antar att ni alla håller med, möjligtvis att Äckel-Anders har något att anmärka på, men en kille en sådan äcklig nivå har ju inget att säga till om. Tänkte lista damfotboll och damhockey, men kom på att vi ju är jämställda i detta land. Nåväl, hoppas ni är nöjda med listan (smäller ju annars) och får en trevlig söndag.

Puss och hej - leverpastej.





Kommentarer
Postat av: Flaanders

faktiskt lite förvånad att du hellre kollar på längdskidåkning än bandy, men vad kan man vänta sig av en kille som med glädje betalar 60 spänn för att gå in på strandbaren en fartfylld lördag...

2009-04-19 @ 13:58:45
Postat av: Niclas

Jag är förvånad över att du inte hade med Fotboll i din lista.

Fotboll kan vara den mesigaste sporten på denna jord, men ändåså hyllas dessa filmande och gnällande "människor" med massa fans och dyra pengar.

De springer efter en boll? wow. I bandy använder de iaf redskap, det kan ju kännas att vara lite mer utvecklat iaf..

Fotboll kan vara en rolig sport att spela mellan barn och vänner, men att höja detta med en sådan pedistal känns som galenskap.. alla kan springa och sparka på en boll, men jag skulle gärna vilja se dig att försöka bemästra Curling eller att kunna spinna en golfboll när du har pressen på dig..

Bra lista din gamla kamel!

2009-04-19 @ 14:37:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0