Medel-Svensson

Medel-Svensson. Sveriges vanligaste människa. De finns överallt, följer strömmen och gör ingen förnär, men vad kännetäcknar egentligen en sådan individ? Jo, detta:

* Heter Svensson (!), Johansson eller Andersson i efternamn.

* Uttryck som "Lagom är bäst", "Allt är relativt" och ord som "Planering" och "Ansvar" är ständigt förekommande.

* Kör en röd Volvo 740 med rost vid hjulhusen. Går inte en dag utan det snackas om att byta upp sig till en Mercedes, men givetvis händer inget.

* Har fru, 3 barn och en hund.

* Bor i en röd villa med vita knutar, i ett bostadsområde i Enköping. Har bott där senaste 10 åren, funderar på att flytta men har alldeles för lång tumme för att det ska bli av.

* På sommaren tvingar man in hela familjen i en trång husvagn och beger sig till Öland. "Nästa år drar vi till Kanarieöarna" I helvete heller, blir mygg och klaustrofobi även nästa år.

* Är livrädd för att göra stora förändringar. Att byta mobiltelefon kan inte bara göras så där, det krävs ju planering, rådfrågning och kalkyleringar hit och dit.

* När svenska landslaget i exempelvis fotboll spelar match tror han att han är en del av laget. "Vi måste jobba hårdare", "Vi spelar riktigt bra nu". Vi, vi, vi. Du är för i helvete inte med i laget.

* Jobbar på lokala fabriken hemmavid, där han jobbat senaste 20 åren. "Jag trivs med mitt jobb, kan knappt få det bättre". Ärligt? Hans fru är förskolelärare och tvingar honom att höra på hennes extremt ointressanta historier på jobbet.

* På måndagar spelar han innebandy med kollegorna. Nu snackar vi allvar, detta är om liv och död. Kommer hem vansinnig efter varje pass, och detta får självklart frugan lida för.

* Har inte missat Rapport en enda gång de senaste 10 åren. "Man vill ju hänga med".

* Tycker inte om statsministern, bara för sakens skull.

* Är socialdemokrat rakt igenom, men har ingen aning om vilken politik de står för.

* Har en mage som vittnar om att han tycker om mat. Har själv ingen aning om varför magen putar, men det är väl för i helvete inte så konstigt? Tillbringar man all sin lediga tid i tv-soffan med en öl i handen så får man ju inget sexpack direkt, idiot.

* Favoritprogrammet på TV är Debatt i SVT. Kalla fakta inte långt efter.

* Var i Sydkorea för 5 år sedan med kollegorna. Detta lever han på än, och det går inte en fest utan att det ska tjatas om den resan.

* Tycker att Zlatan Ibrahimovic är alldeles för kaxig och "osvensk".

* Försöker lära sig att använda datorn bättre. Lika lättlärd som en inavlad gris.

* Du tycker att "man inte är en människa innan man har fått i sig morgonkaffet". Hade du missat kaffet någon dag, hade din dag varit förstörd, och det hade din fru och dina barn fått lida för. Givetvis.

* Av principsak så lagar du aldrig mat.

* Du planerar redan nu för pensionen. Kom igen för i helvete!

* När du är missnöjd med något bolag och har ringt och skällt ut det, känner du dig som ostoppbar kung. Dina barn får höra hur duktig du är och vilken stake du har i flera veckor efter.

* Hatar grannen för att du inte fick komma på senaste grillkvällen. Hämnas genom att fixa en egen grillkväll och inte bjuda grannen. Känner sig jävligt tuff.

* Har synfel och en begynnande flint.

*****

Som sagt, dessa människor är väldigt vanliga och finns överallt. Lagom är bäst, så att säga. Hej.




 

Kommentarer
Postat av: Jonas

ojoj vad bra :)

2009-03-22 @ 19:29:33
Postat av: Granath

Det läskiga är ju att du har rätt i det mesta i inlägget! :O FYFAN för lagom

2009-03-24 @ 21:29:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0